Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Dnes bude sněžit i pršet, v noci se začne tvořit také ledovka

Aktuality

Nad střední Evropou se začíná vlnit výrazné frontální rozhraní oddělující teplý vzduch na jihu a jihozápadě od studeného na severu a severovýchodě. Dnes musíme místy počítat s deštěm nebo deštěm se sněhem, na severu a severovýchodě bude sněžit. Hlavně v Ústeckém, Karlovarském, Libereckém, Královéhradeckém a Moravskoslezském kraji do zítřejšího rána napadne napadne 3 až 10 cm sněhu, v oblasti Krušných hor až 15 cm. Slabší sněhová pokrývka se vytvoří i v sousedních krajích.

Během dne k nám bude zesilovat příliv studeného vzduchu od severovýchodu a teploty tak budou pomalu klesat. V noci na zítřek již teploty klesnou na většině území pod bod mrazu. Jenže ve vyšších vrstvách atmosféry bude stále teplo. Skupenství srážek se tak měnit nebude a musíme počítat s deštěm i při teplotách pod bodem mrazu. Tvořit se tak bude silná ledovka. Ta v noci na zítřek hrozí především na Moravě. Objevit se ale může kdekoliv v jižní polovině území.

Zítra během dne nebezpečí ledovky setrvá. Až k večeru se začne ochlazovat i ve výšce a déšť přejde ve sněžení. To může být i vydatné a přinést další komplikace.

Tip: Sledujte teploty on-line