Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Týden nabídne jarní počasí s teplotami i přes 15 °C, v jeho závěru se ovšem výrazně ochladí

Před námi je pravé jarní počasí. Dnes nás čeká na většině území slunečné počasí. Vyskytovat se bude především vysoká oblačnost, přes kterou Slunce prosvítá. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 9 °C až 13 °C, na západě až na 14 °C. Zítra počasí ovlivní slábnoucí fronta. Na obloze tak bude hodně oblačnosti a v Čechách se místy vyskytne déšť. Teploty i tak zůstanou nadprůměrné, většinou mezi 10 °C až 14 °C.

Ve středu se oblačnost opět protrhá a teploty zamíří ještě výše. Odpoledne se očekává jarních 13 °C až 17 °C. K tomu bude vát jen mírný vítr, který nebude významně snižovat pocitovou teplotu. Ještě v průměru o 1 °C tepleji bude ve čtvrtek (v maximech se ojediněle teploty mohou dostat až na 20 °C). Teplé počasí setrvá i v pátek, ale od severozápadu začne přibývat oblačnosti a později se přidá déšť. Přes naše území začne přecházet výrazná studená fronta.

O víkendu k nám pronikne chladný vzduch. Denní maxima klesnou na hodnoty kolem 5 °C. Spolu s tím klesne i hranice sněžení. Modely se ovšem zatím neshodují na tom, jak moc k nám studený vzduch pronikne. Zatím se očekává, že bude hranice sněžení ležet ve středních polohách a ve vyšších polohách napadne i několik centimetrů sněhu. V dalším týdnu musíme také počítat s ranními mrazy. Před námi je tak sice několik jarních dnů, ale rychle je vystřídá výrazné ochlazení.

Tip: Numerický model - předpověď teplot a srážek na další dny


Nadprůměrně teplé počasí čeká většinu Evropy - ve čtvrtek se denní maxima mohou dostat ojediněle až na 20 °C