Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, maxima až u 20 °C

Zítra od jihu přijde trvalé sněžení, nejvíce sněhu napadne na jihu Čech a na Vysočině

V uplynulých dnech sněžilo hlavně na horách a ve středních polohách na severu a západě Čech. V některých oblastech připadlo i přes 10 cm sněhu. Většina území je ovšem stále bez sněhu. Zítra se ovšem situace změní. Přes naše území bude totiž od jihu dále k severu postupovat tlaková níže a zároveň k nám o trochu zesílí příliv studeného vzduchu. Zítra během dne tak postupně začne od jihu na většině území sněžit. Do Ústeckého a Karlovarského kraje ovšem sněžení dorazí jen ojediněle. V polohách pod 400 m může jít zpočátku i o déšť se sněhem nebo déšť.

Srážky u nás budou pokračovat i v noci ze čtvrtka na pátek, kdy už půjde ve všech polohách o sněžení. Ve čtvrtek ráno tak již bude velká část území pod sněhovou pokrývkou. Napadne většinou od 1 do 5 cm sněhu. Na jihu Čech, na Vysočině, v Pardubickém kraji a v oblasti Jeseníků to bude 5 až 15 cm sněhu. Naopak v Ústeckém, Karlovarském kraji a v některých nížinatých oblastech Moravy sníh často vůbec nenapadne.

Sníh
Nová sněhová pokrývka do čtvrtečního rána podle modelu ICON EU - na velké části našeho území bude ležet sníh, zdroj: ventusky.com

Ve čtvrtek během dne sněžení ustane a odpolední teploty zamíří na -2 °C až 2 °C. V pátek ráno potom klesnou na -2 °C až -6 °C. Sníh tak bude tát jen v nížinách, ve vyšších polohách se bude držet. Po zbytek týdne se očekávají podobné teploty. Významnější sněžení se už neočekává.