Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nadprůměrně teplo, kvůli saharskému prachu místy více vysoké oblačnosti

Sněžit bude nejen na horách

Jak jsme již před více než týdnem uvedli v článku Příchod zimy do Česka dle pranostik, do Česka přijde příští týden zimní počasí. V úterý večer a během noci na středu přes naše území přejde studená fronta, po které k nám pronikne chladný vzduch od severu až severozápadu.

Ve středu bude hodně oblačnosti a zejména v Čechách bude občas pršet, na horách sněžit. Teploty ještě zůstanou kolem 7 °C. Ve čtvrtek se ochladí ještě více. Teploty už budou jen mezi 2 °C až 6 °C a i v nižších polohách (nad 500 m) se očekávají sněhové nebo smíšené přeháňky. Předpovědi se budou upřesňovat.

ČHMÚ nabádá řidiče k opatrnosti. Na svých stránkách uvádí, že tato situace již může znamenat nebezpečí pro řidiče. Zejména ve čtvrtek a v pátek se totiž mohou v uvedených polohách výjimečně vyskytnout i intenzivnější sněhové přeháňky a vozovku by tak mohla krátkodobě pokrýt slabší vrstva sněhu. Po oba dny budou navíc případné sněhové přeháňky doprovázeny čerstvým větrem a při intenzivnějším sněžení by tedy zároveň mohlo dojít i ke značnému snížení dohlednosti.