Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo s deštěm a citelně chladněji

O víkendu k nám zesílí příliv teplého vzduchu, před námi je celá řada letních dnů

Již dnes se výjimečně denní maxima dostala na letních 25 °C. Většinou se ovšem teploty pohybovaly kolem 22 °C. O poznání častější budou letní teploty zítra, kdy se denní maxima očekávají mezi 23 °C až 27 °C. Na obloze bude stále slunečno. Přechodně se počasí změní ve čtvrtek, kdy přes naše území přejde slabá studená fronta. Na obloze tak bude hodně oblačnosti a denní maxima klesnou k hodnotám kolem 20 °C. Objevit se hlavně zpočátku dne mohou i přeháňky nebo občasný déšť. V pátek se počasí začne opět vylepšovat. Na obloze převládne polojasno a denní maxima vystoupí na 20 °C až 24 °C.

Ludmilsko-matoušské pozdní léto
Příliv teplého vzduchu k nám zesílí o víkendu, kdy teploty vystoupí na letních 24 °C až 28 °C. Na obloze bude většinou jasno až polojasno a srážky se nečekají. Podobně teplé a slunečné počasí bude pokračovat i na začátku příštího týdne. Vyloučit v polovině týdne nelze ani dosažení tropických 30 °C. Takové teploty by již mohly překonat dlouhodobé teplotní rekordy, které se pohybují právě kolem 30 °C. Před námi je tak teplotně nadprůměrné období. Půjde o tzv. ludmilsko-matoušské pozdní léto, které nastává v období přibližně od 10. září.

Teploty
Očekávané teploty v neděli odpoledne - v Česku budou dosahovat letních hodnot, na Slovensku se očekává dokonce až tropických 31 °C, zdroj: ventusky.com