Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: V jihovýchodní polovině postupně srážky, zítra budou na východě i vydatnější

V úterý nás čekají tropické teploty, na jihu Moravy může být až 35 °C

Dnes sice přes naše území přechází studená fronta, ale dlouhotrvající ochlazení nepřinese. Zítra opět naměříme letní teploty mezi 24 °C až 28 °C, na jihu Moravy může být až 29 °C. Na obloze k tomu bude většinou polojasno až oblačno a především v horských oblastech se ojediněle objeví přeháňky.

Příliv teplého vzduchu k nám ještě více zesílí v úterý, kdy naměříme většinou 29 °C až 33 °C. Nejtepleji bude na jihu Moravy, kde se teploty dostanou až na 34 °C. Vyloučit tu nelze ani dosažení tzv. super-tropických 35 °C, což by byla v letošním roce zatím nejvyšší u nás zaznamenaná teplota. Nejchladněji bude naopak na západě Čech. V Karlovarském kraji se zřejmě tropické teploty vůbec nevyskytnou a maximální teploty se tu v nejteplejších oblastech zastaví těsně pod 28 °C. Na obloze k tomu bude slunečno. Odpoledne se ojediněle, v jihovýchodní polovině území večer postupně místy, objeví přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné.

V noci z úterý na středu přes naše území přejde frontální systém, po kterém se u nás ve středu ochladí. Srážky přinese především do jihovýchodní poloviny území. Ve středu během dne rychle ustanou a denní maxima zamíří na 22 °C až 26 °C. Od středy nás čeká zřejmě stabilnější počasí a teploty opět porostou. Před námi je tak letní počasí, které bude po delší době i teplotně nadprůměrné.

Teploty
Čeká nás teplotně nadprůměrný týden - v úterý teploty dokonce překročí 30 °C, na jihu Moravy i výrazně.