Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Od jihovýchodu postupně srážky, někde i zabouří

Články

Ilustrační obrázek

Kvůli suchu hrozí požáry

Český hydrometeorologický ústav vydal upozornění na sucho s nebezpečím požárů. Upozornění platí pro všechny kraje kromě Karlovarského, Libereckého, Královéhradého a Pardubického.

Ilustrační obrázek

Na Kypru dosahuje teplota moře 30°C

Teploty moří se v těchto dnech pohybují ve Středomoří většinou kolem 25°C. Nejteplejší je východní Středomoří, kde se teplota moře v okolí Kypru a Turecka pohybuje až kolem 30°C (vzduch má 37°C).

Ilustrační obrázek

Nadprůměrný červenec

Letošní červenec byl teplotně nadprůměrný stejně jako několik posleních měsíců. Za celkově nadprůměrný červenec může hlavně pěti denní extrémní horko (uprostřed měsíce), kdy se teploty šplhaly až ke 39°C.

Ilustrační obrázek

Tlaková níže Kyrill - orkán v Česku

Ve čtvrtek 18.1.2007 přes naše území přecházely frontální systémy spojené s hlubokou tlakovou níže postupující od Dánska přes Baltské moře. Vítr v nárazu na Sněžce dosáhl rychlost 216 km/h.

Ilustrační obrázek

Sucho na jižní Moravě stále trvá

Ve Zlínském a Jihomorvském kraji již od 22.7.2007 platí upozornění na sucho. Situaci příliš nezlepšily ani srážky z neděle na pondělí, kdy v obou krajích spadlo většinou 5-10 mm srážek. Další srážky jsou očekávány až v pátek.

Ilustrační obrázek

Povodně v západních Čechách

V sobotu 27.5.2006 a hlavně v neděli 28.5.2006 zvedl silný déšť hladiny řek. Hladiny řek se zvedaly zejména na západě území.

Ilustrační obrázek

Rekordy počasí

V tomto článku naleznete místa, na kterých byly zaznamenány uctihodné rekordy týkající se počasí.

Ilustrační obrázek

Povodňová bdělost

Dne 24.3.2007 bylo vydáno upozornění na povodňovou bdělost vlivem trvalých srážek a tání sněhu zejména na jihovýchodě území.