Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Články

Ilustrační obrázek

Řádění nočních bouřek

Ve večerních hodinách přes naše území od jihu až jihozápadu přecházely silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami. Na Hradecku bouře zatopila desítky sklepů. Přívalový déšť zastavil provoz i na D1.

Ilustrační obrázek

Na Slovensku řádily silné bouřky

Silná bouřka, která postihla také Moravu, zasáhla téměř celé Slovensko. Poprvé bouřka udeřila v Bratislavě, kde vítr dosahoval rychlosti až 70 km/h. Poté se bouřka rozšiřovala na celé území Slovenska.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ upozorňuje před bouřkami

ČHMÚ dnes vydal upozornění na bouřky s nebezpečnými doprovodnými jevy. Upozornění platí pro celou ČR až do středečního večera. V bouřkách může spadnout až 50 mm srážek.

Ilustrační obrázek

Česko sužovaly silné bouřky

V druhé polovině tohoto týdne (zejména ve středu, ve čtrtek a v pátek) Česko sužovaly silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami, které na mnohých místech vytopily domy, sklepy či silnice.

Ilustrační obrázek

Bouřka 7.8. u Plzně

Dne 7.8.2007 na naše území proudil od jihozápadu velce teplý vzduch a v něm se teploty pohybovaly až kolem 32°C. Odpoledne se začala rozvíjet kupovitá obačnost a kolem 14:00 vznikaly zejména v horských oblastech na Moravě a na Šumavě bouřky.

Ilustrační obrázek

Bouřky 2.8.2007

Dne 2.8.2007 přes naše území přecházela od západu studená fronta. Před ní se teploty pohybovaly kolem 28°C (v Poděbradech a Dyjákovicích bylo až 31°C). Odpoledne začalo od západu přibývat oblačnosti.

Ilustrační obrázek

Bouřka na dálnici D1

Na našem území se dne 27.9.2006 na zvlněné studené frontě vyskytovaly bouřky, nejsilnější se vyskytla na jihu středních Čech. V tomto článku je popsána bouře s kroupami na dálnici D1.

Ilustrační obrázek

Bouřky 14.5.2007

Dne 14.5.2007 (pondělí) zasáhly severní a západní část našeho území silné bouřky doprovázené i krupobitím. Před silnými bouřkami varoval v neděli i Český hydrometeorologický ústav.

Ilustrační obrázek

Bouřky 18.4.2007

Dne 17.4.2007 přes Německo dále k jihovýchodu postupovala studená fronta. Ta se projevovala v Německu pouze slabým deštěm a zvětšenou oblačností. Před frontou k nám 17.4.2007 (úterý) proudil velmi teplý vzduch. První bouřky se na studené frontě vytvořily na Chebsku.

Ilustrační obrázek

Vývoj bouřky v Plzni 19.6.2006

Chcete vidět vývoj bouřky 19.6.2006 od jasné oblohy až k silnému dešti? Pokud ano, si přečtěte článek o vývoji bouřky v Plzni.