Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Po studeném ránu odpoledne citelně tepleji, další oteplení přinese víkend

Články

Ilustrační obrázek

Bouřky včera zasáhly západ Čech, dále budou sužovat Moravu

Včera pozdě odpoledne a večer začela počasí u nás ovlivňovat zvlněná studená fronta. Díky ní se vyskytovaly zejména na západě a severu Čech ojediněle i silné bouřky. Přinášíme vám níže krásné obrázky včerejší bouřky na Karlovarsku.

Ilustrační obrázek

Plzní se přehnala silná bouřka

Dnes (25.6.2008) přes naše území přecházela studená fronta. Ještě před ní se v Plzni teploty vyšplhaly až k 32°C. Chvíli padali i kroupy. V centru Plzně poletovaly informační tabule a květináče z oken domů, vypadává i signál mobilních operátorů a elektrický proud.

Ilustrační obrázek

Česko zasáhnou silné bouřky

Českem se dnes pozdě odpoledne a večer přeženou silné bouřky. Před bouřkami s nebezpečnými doprovodnými jevy varuje i ČHMÚ. Upozornění platí pro Liberecký, Karlovarský, Ústecký, Královéhradecký, Olomoucký a Středočeský kraj.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ varuje před silnými bouřkami

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal upozornění na silné bouřky pro všechny kraje kromě Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého. V bouřkách se ojediněle vyskytnou přívalové srážky kolem 40 mm, kroupy a nárazový vítr kolem 20 m/s. Bouřky se budou tvořit na zvlněné studené frontě.

Ilustrační obrázek

Česko sužovaly bouřky, hrozí další

Během noci některá místa Česka sužovaly silné bouřky. Nejvíce problémů je hlášeno na Mladoboleslavsku a Českobudějovicku. Na Českobudějovicku se vytvořila kolem 22:00 rychle silná bouřky. Silné bouřky hrozí i dnes odpoledne a večer. Upozorňuje před nimi i ČHMÚ.

Ilustrační obrázek

Německo zasáhly silné bouřky

Včera zejména Bavorsko v odpoledních a večerních hodinách zasáhly silné bouřky, které byly doprovázeny přívalovými srážkami, silným větrem a i krupobitím. Nejméně jedenáct lidí utrpělo v souvislosti s bouřkami zranění.

Ilustrační obrázek

Nedělní přívalový déšť a bouřka v Brně

V neděli přes Čechy přecházela zvlněná studená fronta a na ní na Moravě vznikaly bouřky, které byly často doprovázeny silnými lijáky. Hned dvě bouřky zasáhly i Brno. Jedna z nich proměnila parkoviště u obchodního centra v jednu velikou louži. V okolí Brna přívalové deště často strhávaly bahno na silnice.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ upozorňuje před silnými bouřkami a deštěm

Od dnešního poledne platí v Česku upozornění na silné bouřky s nebezpečnými doprovodnými jevy (kroupami a silnými přívalovými srážkami). V některých krajích navíc zítra začne vydatně pršet. Před bouřkami s nebezpečnými doprovodnými jevy a silným deštěm varuje Český hydrometeorologický ústav.

Ilustrační obrázek

Česko zasáhly bouřky, ojediněle budou silné

Nad naše území se začíná rozšiřovat brázda nízkého tlaku vzduchu a přijde i zvlněná studená fronta. Díky tomu se odpoledne často vyskytují přeháňky nebo bouřky. Ve středu se bouřky vyskytovaly místy. Nejvíce srážek na jedné z nich spadlo v Praze - Komořanech a to až 19 mm.

Ilustrační obrázek

Podzimní bouřky

I přes podzimní měsíce se v těchto dnech vyskytují silné bouřky, které nejsou v jiných rocích příliš v této době obvyklé. Hned konec prvního pracovního říjnového týdne překvapily severní Čechy a Moravu bouřky se silným deštěm, ojediněle i s krupobitím.