Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes přeháňky hlavně na horách, zítra i jinde

Články

Ilustrační obrázek

Ledoví muži přinesou i mrazy

Zatímco v minulém týdnu jsme zažívali tropické teploty, o tomto víkendu nás čeká výrazné ochlazení. Dorazí ledoví muži (Pankrác, Servác a Bonifác). Jedná se o jarní povětrnostní singularitu.

Ilustrační obrázek

Nejvyšší teploty hlásí Morava

Zatímco o uplynulém víkendu se tropické teploty vyskytovaly především v Čechách, včera se přesunuly i na Moravu. Nejtepleji je v Kunovicích, kde se dnes teplota vyšplhala až na 32,2 °C.

Ilustrační obrázek

Teploty v Plzni překročily 30 °C

Dnes do Česka opět proudil velmi teplý vzduch z jihu. Teploty se šplhaly v průměru o dva stupně výše než včera. Na mnohých místech tak padly teplotní rekordy. Nejtepleji z celého Česka bylo na Plzeňsku.

Ilustrační obrázek

O víkendu výjimečně i tropy

Blížící se víkend do Česka přinese rekordně vysoké teploty. Nejteplejší bude neděle, kdy teploty mohou v nížinách výjimečně vystoupit i na tropických 30 °C. Největší pravděpodobnost dosažení tropické teploty je ve středních a jižních Čechách.

Ilustrační obrázek

Konec dubna s teplotami nad 20 °C

Poslední dubnové dny přinesou do Česka teplé počasí. Příští týden ve čtvrtek k nám totiž začne proudit od jihozápadu teplý vzduch. Na většině území se denní teploty budou pohybovat mezi 20 °C až 24 °C.

Ilustrační obrázek

Pondělí přinese na hory i husté sněžení

I přesto, že je polovina dubna, musíme zítra na některých místech počítat i s hustým sněžením. Od západu se k nám totiž začne nasouvat chladný vzduch a tak již během noci na pondělí začnou v Čechách srážky přecházet ve sněhové.

Ilustrační obrázek

Veliknoce přinesly sníh i silné mrazy

Letošní Velikonoce do Česka přinesly zimní počasí. V neděli na některých místech napadl nový sníh. I v nižších polohách se ojediněle objevil poprašek sněhu. Zato na horách napadlo až 10 cm, zejména na severu Čech.

Ilustrační obrázek

Aprílové počasí

Včera se na našem území po delší době vyskytly sněhové vločky i v nižších polohách. Večer sněžilo například v Praze, Mladé Boleslavi nebo v Ústí nad Labem. Na některých místech napadl poprašek sněhu, ve vyšších polohách i pár centimetrů.

Ilustrační obrázek

Čeká nás výrazné ochlazení

Venku v těchto dnech panují jarní teploty a o víkendu začne duben. Často ovšem právě takovéto počasí bývá přerušeno náhlým vpádem studeného vzduchu. Letošní rok nepřinese výjimku.

Ilustrační obrázek

Rekordně teplé počasí

Již včera teploty v Čechách na mnohých místech překonávaly teplotní rekordy. Dnes je v průměru ještě o dva až tři stupně tepleji. Přes 20 °C se teploty šplhaly zejména v nižších polohách ve středních, jižních a západních Čechách.