Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Články

Ilustrační obrázek

Severní Moravě hrozí povodně

V Olomouckém a Moravskoslezském kraji dnes hrozí extrémní nebezpečí povodní. Za vše můžou uplynulé i stále trvající vydatné srážky. Nejvíce rostou hladiny malých toků jako Bělá či Vidnávka, na které již platí 3.SPA.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ upozorňuje před vichřicí a vydatnými srážkami

Počasí u nás bude ovlivňovat výrazný frontální systém spojený s tlakovou níží nad Maďarskem a Slovenskem. Vzhledem k tomu jsou očekávány intenzivní srážky (na horách ojediněle spande až 100 mm srážek) a silný nárazovitý vítr.

Ilustrační obrázek

V Krušných horách napadl první sníh

V přílivu velmi chladného vzduchu se na horách v přeháňkách objevily první sněhové vločky. Sněhové přeháňky (nebo spíše přímo sněhové vánice) byly pozorovány v Krokonších, na Šumavě a v pod večerních hodinách i v Krušných horách, kde se sníh dokonce udržel.

Ilustrační obrázek

Počasí v září

První zářijový týden nás přivítá deštivým a chladným počasím. Po přechodu studené fronty na naše území pronikne velice chladný vzduch od severu. Z toho důvodu odpolední maximální teploty zůstanou pouze u 13°C.

Ilustrační obrázek

In-počasie.sk - nový web o počasí na Slovensku

Dnes jsme spustili nový web s názvem In-počasie.sk. Web informuje uceleně ve slovenském jazyce o počasí na Slovensku. Nechybí zde předpověď počasí pro Slovensko , aktuální počasí (aktualizované každou hodinu), radarové snímky a další spousta informací.

Ilustrační obrázek

Ve středomoří teploty vystupují až k 36°C

Zatímco k nám proudí chladný vzduch od severozápadu a odpolední teploty tak zůstavájí většinou pod 20°C, na jih od nás je až 30°C. Nejtepleji je na pobřeží Turecka, kde teploty vystupují až k 36°C. Jadran hlásí tropické třicítky a vodu kolem 25°C.

Ilustrační obrázek

Řecko zachvátily ohromné požáry

Již čtvrtý den Řecko sužují ohromné požáry, které si vyžádaly život nejméně 63 lidí. Desítky osob utrpěly zranění a na 3000 lidí ztratilo střechu nad hlavou. Nejhorší situace je na Peloponésu, kde bojuje s plameny více než 800 řeckých hasičů.

Ilustrační obrázek

Řádění nočních bouřek

Ve večerních hodinách přes naše území od jihu až jihozápadu přecházely silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami. Na Hradecku bouře zatopila desítky sklepů. Přívalový déšť zastavil provoz i na D1.

Ilustrační obrázek

Na Slovensku řádily silné bouřky

Silná bouřka, která postihla také Moravu, zasáhla téměř celé Slovensko. Poprvé bouřka udeřila v Bratislavě, kde vítr dosahoval rychlosti až 70 km/h. Poté se bouřka rozšiřovala na celé území Slovenska.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ upozorňuje před bouřkami

ČHMÚ dnes vydal upozornění na bouřky s nebezpečnými doprovodnými jevy. Upozornění platí pro celou ČR až do středečního večera. V bouřkách může spadnout až 50 mm srážek.