Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nadprůměrně teplo, kvůli saharskému prachu místy více vysoké oblačnosti

Články

Ilustrační obrázek

Bouřky 16.6. na západě Čech

Dnes v podvečer zasáhly západ Čech bouřky, které se přihnaly z Německa. Níže vám přinášíme obrázky bouřek z Plzně. První série zachycuje bouřku, která vznikla doslova během pár minut. Druhá série zachycuje silnou bouřku z Německa, která u Plzně významně nabrala na síle.

Ilustrační obrázek

Českem se prohnaly bouřky se silným vichrem

Zejména jihozápad Čech dnes kolem poledne zasáhly bouřky, které byly doprovázené silným nárazovým větrem. V bouřkách se vyskytly i menší kroupy. Vítr v nárazech dosahoval rychlostí téměř 100 km/h a polámal stromy.

Ilustrační obrázek

Počasí 7.6. - bouřkové oblaky, mammaty, duha

Dnešní počasí v Česku bylo proměnlivé. Slunečnou oblohu střídaly kumuly (oblaka) a s nimi přeháňky, někde dokonce i bouřky, které se vyskytovaly hlavně v jižní polovině Čech. V článku vám přinášíme obrázky z dnešního dne ze západních Čech.

Ilustrační obrázek

Poblíž Moskvy řádilo tornádo o síle F3

Ve středu (3.6.2009) ve 20:15 se poblíž Moskvy v obci Krasnozavodsk vyskytlo velmi silné tornádo. Dosáhlo síly až F3 (Fujitovu stupnici si můžete prohlédnout v článku). Zraněno bylo minimálně 45 osob, tornádo vyvracelo stromy a odnášelo i auta. Některé domy byly značně poničeny.

Ilustrační obrázek

Plzní se prohnala prudká bouře s húlavou

Českem se včera prohnaly velmi silné bouřky. Nejvíce řádily na západě a jihu Čech. Níže vám přinášíme obrázky prudké bouřky, která se prohnala kolem 21:00 hodiny Plzní. Na ní se vyskytla i húlava. Jedná se o silný nárazový vítr. Charakteristický pro ni je mohutný a rychle se pohybující oblak pod základnou.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ varuje před bouřkami výstrahou s extrémním stupněm nebezpečí

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal upozornění na velmi silné bouřky s nebezpečnými doprovodnými jevy. Pro Čechy platí upozornění dokonce s extrémním stupněm nebezpečím od zítřejších 15:00 do druhé poloviny noci na středu.

Ilustrační obrázek

V Německu se ve čtvrtek vyskytlo i tornádo

Severovýchodním Německem se ve čtvrtek prohnala velmi silná bouřka. V Hamburku bylo zaplaveno několik ulic a domů. V okolí města Schwerin dokonce kolem 19:00 řádilo tornádo. To způsobilo škodu až za 3,5 milionu eur.

Ilustrační obrázek

Česko zasáhly silné bouřky s kroupami a silným větrem

Dnes se Českem prohnaly silné bouřky. Ty začaly již v poledních hodinách na severozápadě a severu Čech. Během dopoledne postupovaly dále na východ. Bouřky se zformovaly do tzv. MCS. V Mladé Boleslavi silný vítr vyvracel stromy.

Ilustrační obrázek

Tišnovskem se v pondělí prohnala bouřka s krupobitím

Nedaleko od města Brna (25 km) se včera prohnala silná bouřka. Ta zasáhla hlavně město Tišnov. Přívalový déšť a kroupy zde zaplavily Brněnskou ulici, která byla neprůjezdná. Hasiči museli odstraňovat stromy a větve vyvrácené větrem.

Ilustrační obrázek

Mezi Plzní a Prahou se prohnala silná bouřka

Mezi Plzní a Prahou se dnes mezi 20:00 a 22:00 prohnala silná bouřka. Ta se vytvořila u Plzně a pokračovala na severovýchod k Praze, kde již od 21:20 byla pozorovatelná na jihozápadním obzoru blýskavice. Nejsilnější byla bouřka v okolí obce Hořovice.