Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Články

Ilustrační obrázek

Přišlo letní počasí

Po více než měsíci proměnlivého počasí přichází léto. V dalších dnech k nám bude proudit teplý vzduch z jihu. Bude tak většinou slunečno s teplotami přes 25 °C. Nejtepleji bude ve čtvrtek a v pátek, kdy na některých místech teploty vystoupí až na 30 °C.

Ilustrační obrázek

Nový Zéland překvapily přívaly sněhu

Nový Zéland zažil včera největší sněhovou nadílku za několik posledních desetiletí. Teploty i ve větších městech klesly k nule a napadlo až 10 cm sněhu. V Aucklandu přitom na sníh nejsou vůbec lidí zvyklý.

Ilustrační obrázek

Z Německa se přihnala squall line

Na naše území dnes proudil teplý vzduch. Odpolední teploty tak byly většinou letní. Tropické teploty však nikde zaznamenány nebyly. V odpoledních hodinách se v Německu před frontou začaly vytvářet bouřky.

Ilustrační obrázek

Velmi chladné ráno

Dnešní ráno bylo velmi chladné. Zejména na jihu a východě Česka, kde se během noci protrhala oblačnost a bylo jasno, teploty klesaly pro srpnové dny na rekordně nízké hodnoty. V údolích Šumavy klesly až k 0 °C.

Ilustrační obrázek

Vysoká vlhkost vzduchu – dusno

I přestože v posledních dnech v Česku nepanují nijak význačně vysoké teploty, je venku relativně nepříjemně dusno. To je způsobeno vysokou vlhkostí vzduchu při letních teplotách.

Ilustrační obrázek

Tornádo o síle F2 v Rusku

Městem Blagoveščensk (na hranicích s Čínou) na Dálném východě Ruska se v neděli prohnalo silné tornádo, které způsobilo vážné škody a vyžádalo si jednu oběť (dalších 28 lidí bylo zraněno).

Ilustrační obrázek

InMeteo, s.r.o.

Naše společnost InMeteo, s.r.o. se dnes dočkala nového loga a webových stránek, které spojují všechny naše projekty a informují o naší činnosti.

Ilustrační obrázek

Za víkend spadne až 50 mm srážek

Červenec se s námi rozloučí deštivým a chladným počasím. Nadcházející víkend bude počasí v Česku ovlivňovat brázda nízkého tlaku. Díky ní začne v sobotu v Čechách od severu pršet, na Moravu a Slezsko dorazí srážky až večer.

Ilustrační obrázek

Dlouhodobá předpověď slibuje tropy

Teploty se tak již od pondělí budou zvyšovat. V úterý se již budou pohybovat kolem letních 25 °C a ve středu se v nížinách očekávají ojediněle tropické teploty.

Ilustrační obrázek

Vlna veder sužuje USA

Zatímco u nás bude panovat v tomto týdnu většinou deštivé a chladné počasí, USA sužuje jedna z nejhroších vln veder za posledních 5 let. Od Kalifornie až na východní pobřeží Atlantiku se teploty pohybují kolem 35 °C.