Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivé počasí s přeháňkami, v noci na zítřek naposledy mráz

Články

Ilustrační obrázek

Tři řeky hlásí stupeň ohrožení

Na třech místech dosáhla hladina vody třetího nejvyššího stupně povodňové aktivity. Stav ohrožení je na Sázavě v Chlístově, Dyji v Podhradí a Jihlavě v Bransouzích. Během dnešního dne hladiny řek většinou setrvávají nebo mírně klesají, ovšem v průběhu noci a sobotního dne by opět mohly mírně stoupat.

Ilustrační obrázek

Na jižní Moravě a na Vysočině vyhlášeno povodňové ohrožení

Český hydrometeorologický ústav dnes varoval před vzestupem řek. Do Česka se odpoledne a večer chystá déšť (spadne až 15 mm srážek) a rychle odtává i sníh. Povodňové ohrožení hrozí podle hydrometeorologů na Vysočině a v Jihomoravském kraji.

Ilustrační obrázek

Sníh v Česku taje, na polích a silnicích se tvoří jezera

Do Česka dnes dorazila do všech poloh výrazná obleva. Nyní hlavně ve středních polohách odtává rychle velké množství sněhu. Roztátý sníh zaplavuje pole a některé silnice. Mírně se zvedly i hladiny řek. Na řece Želetavce ve Vysočanech byl dosažen 1.SPA.

Ilustrační obrázek

Obrazem: Alpské město Oberwald zavalené sněhem

Přinášíme vám jedinečné a nádherné obrázky sněhu ve Švýcarských Alpách z města Oberwald (středisko Goms). Sněhová pokrývka dosahuje v tomto středisku více než dvou metrů.

Ilustrační obrázek

Sníh v ČR: 20 cm leží i v nížinách, na severu už v nížinách roztál

V Česku v posledních dnech panovalo zimní počasí s častým sněžením. V nížinách napadlo kolem 10 cm sněhu - ovšem v Holešovicích nebo v Českých Budějovicích leží až 20 cm sněhu. Téměř žádný sníh neleží v Ústeckém kraji v nížinách v okolí Nechranické přehrady - v Žatci nebo v Kadani.

Ilustrační obrázek

Počasí na mobil

Náš web si nyní můžete bez problému zobrazit i na mobilním telefonu. Stačí mít jen mobilní telefon s připojením na internet. Díky mobilnímu In-počasí již můžete kdekoliv zjistit jestli bude pršet, což vám umožní oblíbené radarové snímky.

Ilustrační obrázek

V Šindelové bylo ráno téměř -18°C

Dnes ráno teploty často klesaly až pod -10°C. Nejchladněji bylo dnes v Šindelové na Karlovarsku, kdy bylo naměřeno -17,9°C. K -14°C se teplota dostala i na Šeráku, ve Vrchlabí nebo na Lysé hoře. O dva stupně tepleji (tedy -12°C) bylo v Plzni nebo v Mariánských lázních.

Ilustrační obrázek

Nedělní zasněžená Šumava obrazem

V tomto článku vám přinášíme nádherné zimní snímky z Šumavy ze dnešního dne (z neděle 15.2.). Počasí bylo slunečné a chladné. Ráno se teplota na Šumavě pohybovala kolem -17°C.

Ilustrační obrázek

Silný vítr: V Plzni náraz o síle 90 km/h, na horách až 130 km/h

Odpoledne se v Česku rozfoukal čerstvý jižní až jihozápadní vítr, který v nárazech dosahoval na západě i v nížinách rychlosti až 90 km/h. V Plzni a v Kocelovicích byly kolem 15:00 naměřeny nárazy větru o rychlosti až 90 km/h. Na horách jsou nárazy ještě silnější.

Ilustrační obrázek

Západ Čech zasáhne vichřice, na celém území napadne sníh

Zítra dopoledne se hlavně na západě území rozfouká silný vítr. Na celém území západních Čech (tedy i v nížinách) bude v nárazech dosahovat rychlosti až 90 km/h, na českých horách jeho rychlost v nárazech dosáhne 110 km/h. Vítr se začne uklidňovat v průběhu středečního odpoledne.