Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Již od rána místy přeháňky nebo i bouřky

Články

Ilustrační obrázek

In-počasí má nový web!

Dnes jsme spustili novou verzi webu In-počasí. Připravili jsme pro vás mnoho novinek. Každá sekce webu prošla mírnými nebo většími úpravami.

Ilustrační obrázek

Dnes ráno teploty klesly až k -14°C

Dnešní ráno bylo na některých místech mrazivé. V Čechách na většině míst teploty klesly pod bod mrazu. Tepleji bylo na Moravě, kde bylo přes noc více oblačnosti. Na stanici v Kořenově (Jizerské hory) podle ČHMÚ teplota klesla až k -14,4°C.

Ilustrační obrázek

Na Lysé hoře leží 103 cm sněhu

Na Lysé hoře dnes leží až 132 cm sněhu. Tolik sněhu zde napadlo za pár dní. Díky silnému větru se vytvořily i hluboké závěje. Sněhová pokrývka na Lysé hoře bude v dalších dnech ubývat.

Ilustrační obrázek

Do Česka přišla zima, sněží i v nižších polohách

Na horách již dnes leží kolem 5 cm sněhu a většinou sněží. Sněhové vločky už se ovšem dostávají i do nižších poloh. Po poledni sněžilo na jedné z přeháněk i v Plzni (400 m).

Ilustrační obrázek

ČHMÚ varuje před silným větrem a sněhovými jazyky

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal varování před silným větrem a od vyšších poloh i před sněhovými jazyky (popřípadě závěji). Do Česka totiž příští týden vtrhne zimní počasí. To bude doprovázené silným větrem a postupně i sněžením.

Ilustrační obrázek

Na severní Moravě vydatně pršelo

Hlavně východ území včera ovlivnila frontální vlna (během noci potom přecházela studená fronta). Na severní Moravu přinesla i vydatné srážky. Za 24 hodin spadlo až 23 mm srážek.

Ilustrační obrázek

Na jižní Moravě bylo rekordních 28,3°C, Klementinský rekord padl

Dnešní den byl teplotně rekordní. Teploty vystoupily až k letním 25°C, ojediněle i výše. Nejtepleji bylo na jižní Moravě, kde teplota na stanici v 16:14 vystoupila k 28,3°C. Na říjen jsou to nezvykle vysoké teploty, průměrně se v těchto dnech pohybují jen kolem 13°C.

Ilustrační obrázek

V Krkonoších sněžilo

Na hřebenech Krkonoš se dnes konečně objevily sněhové vločky. Teplota se na Sněžce po celý den pohybovala lehce pod nulou a odpoledne sněžilo. Vytvořil se slabý sněhový poprašek. Letos ovšem první sněžení do Krkonoš přišlo relativně dlouho.

Ilustrační obrázek

Připravujeme pro vás nové In-počasí

Již několik měsíců usilovně pracujeme na zcela nové verzi In-počasí, kterou brzy spustíme. Nové In-počasí přinese mnoho novinek. Web získá nádhernou grafickou podobou, která bude působit moderně a přehledně.

Ilustrační obrázek

Střední Evropu sužuje sucho

Počasí nad naším územím již několik dní ovlivňuje rozsáhlá oblast vysokého tlaku vzduchu. Díky ní se nad naším územím vyskytuje jen minimálně srážek. Většinou převládá slunečné počasí. Nedostatek srážek způsobuje v celé střední Evropě sucho.