Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Postupně přeháňky, hlavně na pomezí Moravy a Čech bouřky

Články

Ilustrační obrázek

V Beskydech a okolí stoupají rychle hladiny řek

Za posledních 24 hodin napršelo v Jizerských horách, Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech většinou od 50 do 80 mm srážek. V oblasti Beskyd zasáhly vydatné srážky rozsáhle oblast i mimo hory. Vydatně pršelo v celém Zlínském kraji. I v samotném Vsetíně (387 m n. m.) napršelo zatím 55 mm srážek.

Ilustrační obrázek

Tornádo v Polsku poškodilo 120 domů

V Polsku se dnes vyskytují četné bouřky. Především silný střih větru na hodnotách mezi 15 až 20 m/s umožnil i vznik několika supercel. Na třech z nich byly dokonce pozorovány vzdušné víry. Jeden z nich poblíž města Lublin způsobil značné škody.

Ilustrační obrázek

Deštivé počasí, v Německu hrozí i povodně

Nad evropským kontinentem se v současné době nachází jediná tlaková níže, jejíž střed je přímo nad naším územím. Němečtí meteorologové ji pojmenovali jako Axel. právě tato níže k nám dnes přináší deštivé počasí. Ráno se rozpršelo na Moravě a ve Slezsku.

Ilustrační obrázek

Povodně na řece Mississippi mohou mít katastrofální dopady

Letošní zima a jaro byly ve velké části centrálních oblastí Spojených států amerických mimořádně bohaté na srážky. Výsledkem byla masivní povodňová vlna, která postupně dorazila i na největší americkou řeku Mississippi.

Ilustrační obrázek

Na horách napadl sníh, čeká nás oteplení

Ledoví muži k nám přinesli chladné počasí. Na horách dokonce napadl sníh. Již včera se přibližně od nadmořské výšky 800 m vyskytovaly sněhové přeháňky. Od 1000 m se potom tvořila souvislá sněhová pokrývka.

Ilustrační obrázek

In-počasí pokračuje v partnerství s Karlovou univerzitou

V minulém roce naše společnost InMeteo vstoupila do partnerského programu Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze (MFF UK). Po roce úspěšné spolupráce se podařilo dokončit například projekt na detekci frontálních systémů v atmosféře

Ilustrační obrázek

Zítra začnou ledoví muži, dostojí svého názvu

Aktuálně teploty v Česku na řadě míst překračují 15 °C. Chladněji je na západě, kam již dorazil déšť. Chladný vzduch ze západu se ovšem bude rozšiřovat dále na východ. Zítra k nám pronikne dokonce studený vzduch od severu.

Ilustrační obrázek

In-počasí má nový web

Po roce vývoje jsme dnes spustili nové webové stránky. Ty přináší nejen novou grafickou podobu, ale i mnoho nových a užitečných funkcí.

Ilustrační obrázek

Úchvatná polární záře aneb tři noci na Islandu

Na Islandu jsme počátkem letošního dubna strávili celkem šest nocí. I když jsme s ohledem na islandské počasí příliš nedoufali, že se nám poštěstí polární záře sledovat, pro jistotu jsme zvolili ubytování, které se nacházelo daleko od větších měst.

Ilustrační obrázek

Mrazivé ráno, přechodné oteplení dorazí ve středu

Dnešní ráno bylo opět studené. Zejména v Karlovarském, Plzeňském a Libereckém kraji klesly teploty ve 2 metrech na mnoha místech až na -2 °C, na horách i pod -5 °C. Tepleji bylo naopak na jihu Moravy a ve Slezsku, kde se ranní minima pohybovala kolem 5 °C.